Doi haiduci si o crâsmarita

Cand Ilinca, o tanara si nevinovata fata este violata de fiul stapanului si primeste drept rasplata o salba de aur, aceasta fuge la biserica si se sinucide cu funia clopotului. Radu Anghel, taranul tanar si frumos ce o iubea, ia salba, il omoara pe violator si ia drumul codrului. Lelea Zamfira , mama lui inebuneste cand i se arde casa si cu cuvintele ” L-ai vazut pe Radu mamii…”cutreiera din casa in casa cautandu-si fiul. Stana este o tarancuta plina de farmec , o crasmarita, o hangita plina de suflet, ce il iubeste in taina pe Radu si il scapa de potera ascunzandu-l la unchiul sau.

Cand in codru prinde doi poterasi si se intalneste cu Mitrita, cel din urma nu intelege cum Radu ii dezleaga si le da drumul sub juramant , dar cei doi devin din veri, haiduci, frati de codru in echipa lui neica Corbea.

Urmariti de potera, de stapanul ce angajase jandarmii imparatesti pentru a razbuna moartea fiului, incearca sa treaca in Transilvania si incep aventurile, urmariri, tradari, descantece: ” Batista ca vantu…sa-l aduca pe Radu…”, povesti de dragoste, ura, fratie si lupta impotriva ispravniciei lui Prodan.


Filme asemanatoare cu Doi haiduci si o crâsmarita

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.